GİZLİLİK POLİTİKASI

Son Güncelleme Tarihi: 28/09/2020

Folo (“Folo”, “Foloapp”, “uygulama”, “platform”, “biz” veya “bizim”) ailesinin bir parçası olduğunuz için teşekkür ederiz. Gizliliğinizi korumaya önem veriyor ve gizliliğinize saygı gösteriyoruz. Bu politika ile Folo’yu kullanmanız durumunda sizden topladığımız veya bize sağladığınız kişisel verilerin toplanması, kullanılması veya paylaşılması hususlarındaki uygulamalarımız hakkında sizi bilgilendirmeyi hedeflemekteyiz.

Kişisel verilerinizi veya ilgili bilgilerinizi nasıl kullandığımız hakkında herhangi bir sorunuz olması durumunda, lütfen [email protected] adresi üzerinden bizimle iletişime geçiniz.

Bu politikayı kabul etmemeniz durumunda, Folo’yu kullanmamanız gerekmektedir. 

Bu politika, Folo kapsamında sunulan hizmetler ve işbu hizmetlerle ilgili her türlü satış, pazarlama ve etkinliklerde toplanan verilere uygulanacaktır.

  1. HANGİ TÜR VERİLERİ TOPLUYORUZ?

Folo’ya kayıt olmanız veya kullanmanız esnasında çeşitli bilgilerinizi topluyor ve işliyoruz. Tarafımızca toplanan ve kullanılan bilgiler şunlardır:

Tarafınızca Sağlanan Bilgiler: Folo’ya kayıt olurken adınız, soyadınız, e-mail adresiniz, kullanıcı adınız ve şifreniz zorunlu olarak tarafınızca sağlanması gereken bilgilerdir. İşbu bilgiler Folo’nun kullanımı için gereklidir. Bunun dışında tercihinize bağlı olarak paylaştığınız bilgiler de tarafımızca saklanmakta ve işlenmektedir.

Uygulamanın Kullanımı Esnasında Sağlanan Bilgiler: Folo’nun kullanımı esnasında tarafınızca yükleyeceğiniz fotoğraflar, videolar, içerikler, yapacağınız yorumlar gibi uygulamanın içeriğine yönelik bilgileriniz tarafımızca toplanmaktadır. Bununla beraber içeriklere yönelik davranışlarınız, takip ettiğiniz kişiler/sayfalar gibi uygulama içindeki hareketleriniz de tarafımızca toplanmaktadır. Uygulamanın kullanımı esnasında içeriğin tarafınız adına kişiselleştirilebilmesi için ilgi alanlarınız, tercihleriniz veya kişisel ayarlarınız gibi hususların da toplanabileceğini ve işlenebileceğini bildiririz.

Otomatik Olarak Toplanan Bilgiler: Folo’yu cihazınıza indirmeniz, uygulamayı kullanmanız veya internet sitemizi ziyaret etmeniz gibi işlemlerde tarafınıza ait bazı bilgiler otomatik olarak toplanmaktadır. Uygulama içeriğine ilişkin seçimleriniz, okumuş veya izlemiş olduğunuz içeriklere ilişkin işlemler, tarafınıza gönderilen bildirimler vasıtasıyla gerçekleştireceğiniz işlemler, tarafımıza göndereceğiniz mail veya iletişim formlarının iletim zamanları ve dökümleri, cihazlarınızın kimlik bilgileri ve özellikleri, IP adresiniz, mobil operatör gibi bilgiler tarafımızca otomatik olarak toplanmaktadır.

Üçüncü Kişilerden Toplanan Bilgiler: Tarafınızın herhangi bir durum nedeniyle ilişki içerisinde bulunduğu üçüncü kişiler vasıtası ile sağlanan bilgiler toplanabilmekte ve işlenebilmektedir.

Çerezler Aracılığı ile Toplanan Bilgiler: Çerezler; bilgisayarınıza, televizyonunuza, cep telefonunuza ve diğer cihazlarınıza tarayıcılar aracılığıyla bilgi kaydeden küçük dosyalardır. İşbu çerezler sayesinde cihazınıza çerez yükleyen kurumun farklı web siteleri; hizmetler, cihazlar ve tarama oturumlarında sizin tanınmanızı sağlar. İnternet depolaması ve belirleyicisi gibi diğer cihazınızla bağlantılı teknolojiler de benzer amaçlarla kullanılabilir. Çerezleri, verilerinizi ve hesabınızı korumak, popüler özellikleri saptamak, bir sayfaya olan girişi saymak, kullanıcı deneyimini geliştirmek, sunucu ve servislerin güvenliğini sağlamak, web sitemizi kullanışlı hale getirmek ve web sitemizi kullanıcının ilgi ve ihtiyaçlarınıza göre ayarlamak ve kullanıcılara çevrimiçi reklam faaliyetlerinde bulunmak gibi amaçlarla kullanıyoruz. Çerezler bahsedilen işlevleri yerine getirmek için sizinle ilgili bilgileri hatırlamakta ve bu şekilde bu hizmetleri size sağlamamıza yardımcı olmaktadır. Bu bağlamda çerezler ile bilgileriniz toplanmakta ve işlenmektedir.

Ayrıca, Folo’da bulunan bir link vasıtası ile başka internet sayfalarına, uygulamalara veya platformlara gitmeniz halinde eriştiğiniz noktanın gizlilik hükümlerine ve kullanım şartlarına tabi olacağınızı bilgilerinize sunarız.

  1. KİŞİSEL VERİLERİNİZİ NASIL KULLANIYORUZ?

Yukarıda ifade edilenler doğrultusunda toplanan bilgiler; ürün ve hizmetlerimizi sunmak, geliştirmek, yönetmek, ürün ve hizmetlerimizdeki değişiklikler hakkında sizleri bilgilendirmek, tarafınız için kişiselleştirilmiş platform sağlamak, ilginiz ve talepleriniz doğrultusunda kişiselleştirilmiş hizmet sunmak, taleplerinize cevap verebilmek, sistem güvenliğini sağlamak, yasal olmayan hususları engellemek ve onlara karşı tedbir almak, Kullanım Şartları’na ve politikalarımıza uygunluğu denetleyebilmek, kişiselleştirilmiş veya tavsiye içeriklerin gelişimini sağlamak, diğer kullanıcılarla iletişiminizi gerçekleştirmek, hizmetin en etkili biçimde yerine getirilmesini sağlamak, ilgilendiğiniz hizmet veya içeriklerle ilgili analiz yapmak, ilginiz ve tercihleriniz doğrultusunda tarafınıza reklam sunmak gibi faaliyetleri yerine getirebilmek için kullanılmaktadır.

  1. KİŞİSEL VERİLERİNİZİ KİMLERLE PAYLAŞIYORUZ?

Tarafınıza ait veriler aşağıda belirtilen üçüncü kişilerle paylaşılmaktadır:

İş Ortaklarımız: Tarafınıza uygulama kapsamında hizmet sunabilmek adına iş ortaklarımızla bazı bilgilerinizi paylaşabilmekteyiz. Ürünleri kullanıma hazır hale getirebilmek ve sağlanan hizmeti geliştirebilmek adına işbu ortaklarla çalışmalarımız mevcut olup, bilgileriniz bu doğrultuda paylaşılmaktadır. (Örneğin; sosyal ağlarda bulunan hesaplar aracılığı ile kaydolmak isteyenlerin kullanıcı adlarını ve herkese açık profillerine ilişkin bilgilerin sağlanması veya sosyal ağın bu bilgilerin sağlamasına izin verilmesi gerekmektedir. Uygulama içi satın alımların gerçekleştirilmesi halinde de ödeme sağlayıcısı iş ortaklarımız ile verileriniz paylaşılacaktır.)

Hizmet Sağlayıcılar: Folo tarafından sunulan hizmetin düzgün ve güvenli bir biçimde sağlanabilmesi adına çeşitli hizmet sağlayıcılardan destek alınmaktadır. Bu doğrultuda reklam ve pazarlama, güvenlik, altyapı, bulut hizmet sağlayıcıları gibi hizmet sağlayıcılara bilgi ve içerik sağlanmaktadır. Kişisel verileriniz, işbu hizmet sağlayıcılara kendilerini ilgilendiren hizmetlerin yerine getirilmesini sağlama amacıyla paylaşılmakta olup, verilerinizin bu işler dışında kullanılmasına ve açıklanmasına yönelik yetkilendirme gerçekleştirilmemektedir.

Analiz ve Reklam Hizmeti Sağlayıcılar: Folo, en iyi hizmeti sunabilmek adına iyileştirmeler için analiz hizmeti sunan sağlayıcılar ile çalışmaktadır. Analiz hizmet sağlayıcıları sayesinde kişiselleştirilmiş bir uygulama ve reklam deneyimi sağlanmaktadır. Ayrıca, kullanıcılar tarafından görüntülenen reklamların çeşidi ve sayısının tespiti adına reklam hizmet sağlayıcıları ile veriler paylaşılmaktadır. Bu doğrultuda ilginizi çekebilecek reklamlar ve kişiselleştirilmiş bir platform tarafınıza sunulmaktadır.

Yasal Merciler: Yasal mercilerin, kanunlar çerçevesinde talep etmesi halinde kişisel verileriniz ilgili kurumlarla paylaşılabilmektedir.

  1. ÇEREZ POLİTİKAMIZ

Folo olarak kullanıcılarımızın gizliliğini önemsiyoruz ve web sitemiz (“Site”), uygulamamızı ya da dijital ortamda sizlerin kullanımına sunduğumuz benzeri tüm çevrimiçi ya da çevrimdışı mecralarımızı kullanımınız veya ziyaretiniz sırasında sizlerin deneyimini geliştirmek için çerezler, pikseller, GIF’lar vb. birtakım teknolojilerden (“çerezler”) faydalanmaktayız. Yukarıda ifade edildiği üzere çerezler aracılığı ile bazı kişisel verileriniz toplanmakta ve işlenmektedir. Konuyla ilgili detaylı bilgiye https://www.foloapp.net/cerez-politikasi/ adresindeki çerez politikamızdan erişebilirsiniz.

  1. KİŞİSEL VERİLENİZİN SAKLANMASI

Topladığımız kişisel verilerinizi yurtiçinde veya yurtdışında yer alan, güvenli sunucularda saklamaktayız. Bilgilerinizin bu sunuculara aktarımı noktasında belirli tedbirleri (şifreli aktarım vs.) alıyoruz. Ancak, alınan bütün tedbirlere rağmen internet ortamının tamamen güvenli olmaması nedeniyle aktarılan bilgi güvenliğinin garanti edilmesi söz konusu değildir. Bu doğrultuda, tarafımıza bildirdiğiniz verilere ait aktarım esnasında yaşanabilecek risklerin mevcut olduğunu bilgilerinize sunarız. Tarafımızda bulunan bilgilere ilişkin olarak gerekli idari ve teknik tedbirler alınmakta ve makul sürelerde güncellemelerle güvenlik artırılmaktadır. Verilerinizi korumak için ilgili gizlilik ve veri güvenliği yasaları ve yönetmelikleri ile tutarlı olan; hizmet sağlayıcılarımızın da Kişisel Verilerinizin gizliliğini ve güvenliğini koruması için tedbir almasını gerekli kılmak da dahil olmak üzere uygun tedbirler alırız. Teknolojinin durumuna, uygulama masraflarına ve korunacak verilerin içeriğine bağlı olarak, imha, kayıp, değişiklik, izinsiz açıklama veya verilerinize izinsiz erişim gibi riskleri önlemek üzere teknik ve kurumsal tedbirleri uygulamaya koymaktayız.

Kişisel verileriniz, Folo üzerinden hizmet aldığınız veya uygulamayı kullandığınız müddetçe saklanmaktadır. Verilerinizin toplanma amaçlarını gerçekleştirmek için gereken süre boyunca saklıyoruz. Lütfen bazı durumlarda daha uzun bir saklama süresinin gerekebileceğine veya yasa tarafından daha uzun bir süreye izin verilebileceğine dikkat ediniz. ·

Saklama sürelerini belirlemek için kullandığımız kriterler arasında aşağıda belirtilenler yer almaktadır:

  • Faaliyet gösterdiğimiz sektörde genel teamül gereği kabul edilen süreleri,

  • Sizinle kurduğumuz hukuki ilişkinini devam edeceği süreyi,

  • Şirketimizin meşru menfaatlerinin hukuka ve dürüstlük kuralına uygun olarak geçerli olacak süreyi,

  • Bir hakkın ileri sürülmesi için belirlenen zamanaşımı süresini,

  • Hukuki yükümlülüklerimiz gereği kişisel verilerinizi saklamak zorunda olduğumuz süreleri.

  1. GİZLİLİK POLİTİKAMIZDAKİ DEĞİŞİKLİKLER

Tarafımızca işbu Gizlilik Politikası hükümleri her zaman değiştirebilir ve güncel metin sitede yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır. Güncel metinler, değişikliğin en son gerçekleştiği tarihin metne yazılması ile yayınlanacaktır. Gerçekleştirilen değişiklikler tarafınıza bildirim veya e-mail yoluyla bildirilecektir. Bildirilen değişikliklerin ardından Folo’nun kullanılması, değişiklikleri kabul ettiğiniz anlamına gelecektir.

  1. KİŞİSEL VERİLERİNİZİ NASIL YÖNETEBİLİR VEYA SİLEBİLİRSİNİZ? VERİ SAHİBİ OLARAK HAKLARINIZ NELERDİR?

Folo’ya girdiğiniz bilgilerin doğruluğunun sorumluluğu tarafınıza aittir. Uygulamada adınıza tutulan kayıtlar ve veriler, tarafınızın vermiş olduğu veya otomatik olarak toplanan verilerden oluşmaktadır. Uygulama üzerinden kayıt esnasında bildirmiş olduğunuz bilgilerin güncellenmesi mümkündür. Size bildiğiniz kadarıyla bize sağladığınız Kişisel Verilerin doğru, eksiksiz ve güncel olduğunu sağlamanın sizin sorumluluğunuzda olduğunu hatırlatmak isteriz. Ayrıca eğer diğer kişilere ait (örneğin bakmakla yükümlü olduğunuz kişiler) Kişisel Verileri bizimle paylaşıyorsanız, bu verileri geçerli yerel mevzuata uygun şekilde toplamak sizin sorumluluğunuzdadır. Örneğin, Şirket’e Kişisel Verilerini sağladığınız diğer kişileri bu Bildirimin içeriği hakkında bilgilendirmeli ve KVKK uyarınca gerekiyorsa Kişisel Verilerinin Şirket tarafından bu Bildirimde belirtildiği şekilde kullanılması için onaylarını almalısınız.

  1. HAKLARINIZ İÇİN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 11.maddesi uyarınca bize başvurarak,

  • Kişisel verinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,

  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

  • Kanun’un 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

  • Yukarıdaki iki bent uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

  • İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle tarafınız aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararınızın giderilmesini talep etme,

haklarına sahipsiniz.

Yukarıda sayılan haklarınızı kullanabilmek için veya kişisel verileriniz ile ilgili sorularınız ya da talebiniz olması halinde lütfen [email protected] adresine e-mail gönderiniz.

Talepleriniz, talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırılır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Kurulca belirlenen tarifedeki ücret tarafınızdan alınabilir.